Echipamente Si Accesorii Pentru Tatuaje Si Micropigmentare

Politica de retur

Conditii pentru returnarea produselor la cumparare

1.Cadru legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

“ Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.” Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original complet, cu toate accesoriile si/sau consumabilele aferente, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului, fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract, in ambalajul original complet, cu toate accesoriile si/sau consumabilele aferente, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit. Toate componentele produsului NU trebuie sa prezinte urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de uzura sau de consum si vor fi verificate pentru a determina integritatea acestora. Nu vor fi acceptate produse care prezinta urmele unor socuri electrice, seriile sterse complect sau partial.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, ii da dreptul vanzatorului sa refuze returul sau sa perceapa o taxa administrativa de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate / modificate.

Renuntarea la cumptrare nu poate fi invocata in cazul produselor ridicate de la sediu.Produsele ridicate de la sediul nostru nu fac obiectul comertului la distantt, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal de consummator.

Retragerea din contract

Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, "Inainte de expirarea perioada de retragere, consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract"

Consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia de retragere prin urmatoarele metode:

  • Formular de retur
  • Orice alta declaratie neechivoca in care va exprimati decizia de retragere din contract, transmisa pe un suport durabil.

Consumatorul are la dispozitie 14 zile de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

In urma primirii de catre vanzator a notificarii de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, conditionat de returnarea produsului (fara urme de deteriorare, de uzurt sau de consum) va returna contravaloarea comenzii, inclusiv costurile de transport facturate (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard ). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat, insa nu mai tarziu de 14 zile calendaristice.

Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata ( in cazul plati ramburs / la livrare se face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consummator ).

Produse excluse, fara drept de returnare

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta urmatoarele:

a) produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator ,personalizate in mod clar sau aduse pe comenzi speciale;

b) produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid;

c) produse consumabile desigilate aferente oricarei categorii de produse din oferta;

d) produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consummator;

e) produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

f)produse de ingrijire personala sau accesorii medicale utilizate.

g)furnizarea de reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

h) inregistrari audio, video, sau programe informatice desigilate;

i) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material.

j) Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului )

Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena:

Tusurile pentru tatuat, Pigmenti Microblading si Micropigmentare, Acele de tatuat tip clasic, Acele de tatuat tip cartridge, Acele pentru Microblading, Micropigmentare si Mezoterapie( Microneedling), Acele pentru piercing, Piercing-urile ( cercei, bile, etc ), Cremele si solutiile anestezice, Cremele si solutii pentru ingrijirea si curatare, Produsele de tip medical (Ex. branule, dezinfectanti, etc ).

Produse livrate eronat de catre vanzator

In cazul livrarii unui alt produs decat cel comandat, trebuie sa semnalati incidentul vanzatorului in maxim 24 de ore pentru a rezolva incidentul. Daca produsul nu mai este pe stoc, cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea contravalorii.

Produse nefuncţionale

Daca produsul primit se dovedeste nefunctional la primirea acestuia cumparatorul poate reclama acest lucru folosind formularul de retur si solicita returnarea produsului in primele 48 de ore de la recepţia efectiva, in vederea inlocuirii cu un produs nou. Daca produsul nu mai este pe stoc, cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea contravalorii.

Returnarea se va face prin curier la adresa de mai jos :

VIV BODY ART S.R.L.

Str. Soseaua Mihai Bravu Nr. 62A ,Corp A, Camera 3, Etaj 5, Sector 2, Bucuresti
Telefon : 0772144055

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.

Nu primim colete returnate cu plata ramburs. Primim doar colete pentru schimb de produse sau retur a caror plata de transport a fost efectuata de expeditor (comparator/client).

IMPORTANT:

Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14zile se aplica numai pentru comenzile livrate prin Curier sau Posta Romana catre persoane fizice.